Головна » Статті » Рецепти

Котлети з цвітної капусти
Взагалі-то такі котлетки можна приготувати і з білокачанної капусти - теж вийде смачно. Але у кольоровий смак більш ніжний і не такий виражений, а якщо захочете щоб котлетки були погостріше - додайте побільше часничку і спецій.

Невелика головка цвітної капусти (приблизно з півкілограма)
Одне яйце
Одна - дві столові ложки борошна
Півтори столових ложки манної крупи
Зубчик часнику (або за смаком)
Сіль, чорний мелений перець, спеції - все за смаком
По пучку петрушки і кропу
Рослинне масло для смаження

Капусту розбираємо на суцвіття, ніжки не відрізаємо. Закладаємо в киплячу підсолену воду, варимо до м'якості (але не переварюємо), по часу - хвилинки три - п'ять. Дістаємо шумівкою, даємо охолонути до кімнатної температури і подрібнюємо у блендері або прокручуємо через м'ясорубку.
Дрібно рубаємо зелень, часник пропускаємо через прес, змішати з капустою. Додаємо яйце, манку, борошно, солимо - перчимо, заправляємо спеціями. Даємо фаршу постояти хвилин 15 - 20 щоб манка набухла, потім мокрими руками формуємо невеликі котлетки і обсмажуємо в олії до рум'яного кольору.
Перевертати котлети потрібно коли низ підрум'яниться і краще користуватися широкою лопаткою - поки гарячі, вони дуже ніжні.
Просмотров: 673
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 2 | Теги: котлетки, капусти

Рекомендовані рецепти:

Шоколадне печиво з кунжутом
"Сніжне" печиво
Цибулевий джем
"Той самий" столичний кекс
Цепеліни
Гострий суп з квасолею
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: