Котлети по-київськи: 4 філе курячої грудки, 100 р. вершкового масла, 1 яйце, 50 мл молока, 100 г. пшеничного борошна, 120 р. панірувальних сухарів, сіль, чорний мелений перець, рослинне масло. Дістати попередньо вершкове масло з холодильника. Нарізати зелень і змішати з вершковим маслом. Розділити на 4 частини і прибрати в холодильник. Кожну грудку розділити на велике і мале філе, зробити поздовжні надрізи (як би распластать їх) і відбити. Натерти сіллю і перцем. Дістати масло з холодильника. На велике філе викласти по шматочку масла, накрити зверху малим філе, загорнути і викласти на дошку швами вниз. Прибрати в морозилку на 10-15 хвилин. Розігріти духовку до 200 градусів. Дістати котлети. Збити яйце з молоком, вмочити котлети, обваляти в борошні, потім знову вмочити в яйце з молоком і обваляти в сухарях. Повторити. У глибокій сковороді розігріти рослинне масло (масла повинно бути стільки, щоб котлети були в ньому на половину) і обсмажити котлети з двох сторін (спочатку смажити з боку шва). Перекласти котлети на деко або форму для випікання і поставити запікатися на 10 хвилин.
|