Цей конфітюр з незвичайним і несподіваним смаком підходить до м'ясних страв. Список необхідних продуктів: пів кілограма солодкого перцю (потрібно брати перець одного кольору - червоного або жовтого), 250 грамів цукру, 120 грамів ароматного оцту, половина чайної ложки солі, одна чайна ложка сухого розмарину, один лавровий листок, чорний мелений перець. Солодкий перець необхідно звільнити від насіння, промити і порізати соломкою товщиною приблизно один сантиметр, покласти цю соломку в сковороду, додати до перцю цукор і ароматний оцет (можна використовувати, наприклад, яблучний або базиліковим-лимонний оцет), сіль, сушений розмарин і лавровий листок. Почекати поки маса закипить і варити ще близько 20 хвилин, злегка струшуючи сковорідку і стежити за тим, щоб перець не карамелізувалась. Коли весь оцет випарується і соус стане тягучим, зняти сковороду з вогню і додати третину чайної ложки меленого чорного перцю. Отриманий соус охолодити і можна подавати до м'яса або печінки.
|