Картопляне пюре, запечене з сиром, цибулею і помідорами: 1 кг картоплі 400 мл молока 300 гр сиру 200 гр цибулі-порею + 10 гр вершкового масла для смаження 2-3 з убчика часнику сіль, перець, зелень 1 помідор 4 ст. л. майонезу. Зваріть картоплю з додавши часник, перець, сіль і лавровий лист до готовності. Картоплю можна поварити довше, щоб він розварився. Поки готується картопля, дрібно наріжте цибулю і підсмажте її на вершковому маслі. Смажену цибулю помістіть в кипляче молоко і тут же вимкніть. У молоко з цибулею половину необхідного натертого на тертці сиру. І ретельно перемішайте. Коли картопля відварилася, злийте воду, вийміть лавровий лист і зробіть пюре з картоплі, додавши в нього суміш молока, цибулі та сиру. Можна додати дрібно нарізану свіжу зелень або посипати сухою. Змастіть деко, форму або блюдо для запікання олією, викладіть картопляне пюре. Наріжте кружальцями помідори і прикрасьте ними зверху пюре. Натріть другу частину сиру, змішайте його з приправами і майонезом. Викладіть поверх пюре з помідорами. Запікайте в духовці при 190 градусах, поки верх не зарум'яниться.
|