Кабачкові оладки часто готують з якимись добавками - сиром, зеленню, рисом, різними овочами. Якщо є трошки грибів - зробіть кабачкові оладки з такою добавкою - кабачки і гриби відмінно поєднуються!
Інгредієнти: два середніх кабачка, 200 грам відварених грибів (печериці, гливи, лісові - що є), одне яйце, столова ложка сметани або майонезу, 150 грам борошна, пучок свіжої петрушки або кропу, сіль і спеції за смаком, рослинна олія.
Кабачки натерти на тертці, злегка віджати сік. Додати до них дрібно нарізані варені гриби, петрушку і яйце. Якщо хочете, щоб смак грибов був більш вираженим, то гриби можна попередньо підсмажити з цибулею, остудити і потім додати до кабачків. Всі інгредієнти змішати, додати борошно, спеції, в останню чергу посолити. Якщо додати сіль раніше, то кабачки дадуть сік, тісто вийде рідкуватим і доведеться додати борошно - тоді оладки вийдуть не такими ніжними. Тісто має бути не дуже рідким, добре триматися на ложці, а не стікати з неї. У сковорідці розігріти трохи олії, викладати по столовій ложці тесту. Обсмажувати оладки потрібно на середньому вогні до рум'яного кольору.
|