Кабачки в клярі краще зробити з маринадом. Для цього потрібно змішати зелень, подрібнений часник, трохи олії і води. В маринад вмочати обсмажені кабачки і складати стопкою. Коли просочаться - буде дуже смачно!
Інгредієнти: Один кабачок, два - три яйця, половина склянки сметани, сіль, щіпка соди (погасити оцтом), спеції за смаком, рослинна олія. Для маринаду: дві - три столові ложки рослинної олії, дві столові ложки кип'яченої води, пучок кропу, кілька часточок часнику (за смаком).
Яйця збиваємо з дрібкою солі, додаємо сметану, спеції. Перемішуємо, поступово підсипаємо борошно, її повинно бути стільки, щоб тісто нагадувало густу сметану. Кладемо гашену соду і залишаємо тісто хвилин на десять. Кабачки нарізаємо тонкими кільцями, присипаємо сіллю і перцем, потім спочатку в борошно, потім - в кляр. Викладаємо на сковорідку з розігрітим рослинним маслом і обсмажуємо кожну сторону. Смажити краще під кришкою, щоб кабачки встигли пропарити. Для маринаду змішуємо масло, воду, подрібнену зелень і пропущений через прес часник. Гарячі кабачки мачає в маринад, складаємо один на інший і даємо трохи постояти, просочитися. Подавати можна зі сметаною.
|