Головна » Статті » Рецепти

Як зробити запечені котлети з кабачків і цибулі?

Є прекрасна альтернатива смажених овочевих котлет - запекти котлетки в духовці. Переваг маса - не треба стояти біля плити, після готування не потрібно відмивати його від жиру, а про користь для здоров'я і говорити нічого - хто ж не знає, що запечені продукти набагато корисніші смажених.
Що знадобиться для приготування

Один середній кабачок
Одна цибулина (можна використовувати і цибулю-порей)
100 грам сиру фета
Половина склянки натурального йогурту (або кефіру)
Два яйця
Три - чотири столові ложки борошна
Пучок петрушки
Чайна ложка розпушувача
Сіль і чорний мелений перець за смаком
Приготування

Кабачок можна натерти на крупній тертці або нарізати невеликими тонкими скибочками. Цибулю дрібно покришити, якщо використовуєте цибулю - порей, то нарізати півкільцями. Фету розкришити або натерти на крупній тертці. Зелень дрібно порубати.

Збити яйця, додати сіль, мелений перець, зелень і йогурт. Розмішати, покласти шматочки фети, борошно і розпушувач. Вимісити тісто в однорідну масу. Додати овочі, добре розмішати, щоб овочі рівномірно розподілилися.

Деко застелити папером для випічки, змастити її олією. Столовою ложкою викладати тісто на деко у вигляді невеликих лепешечек. Поставити в розігріту до 200 градусів духовку, запікати 15 хвилин. Деко дістати, котлетки перевернути і запекти ще дві - три хвилини. Подавати гарячими зі сметаною або йогуртом.

Просмотров: 604
Категория: Рецепти |
| Теги: тертці, Деко

Рекомендовані рецепти:

Морквяно-апельсиновий пиріг
Смородиновий пиріг
Коржики на кефірі "від бабусі"
Здобні рогалики з какао
Суп з ковбасками та овочами
Фруктовий салат з куркою
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: