Раніше пиріжки з морквою готували в самих різних варіаціях, і вони навіть вважалися десертом. Але потім якось випали з поля зору, мабуть сучасні господині порахували, що потрібно багато часу на приготування начинки, та й не в кожній сім'ї будуть їсти моркву. Насправді ж начинка готується не довше ніж будь-яка інша, і робити її можна з різними добавками - наприклад, з сухофруктами або з яйцем.
Необхідні продукти для тесту
Одне яйце
200 грам сметани
100 грам маргарину
П'ять столових ложок цукру
Півчайної ложки солі
пів чайної ложки соди (погасити оцтом)
400 - 500 грам борошна
Для змащування знадобиться одне яйце і чайна ложка рослинного масла
Для начинки
750 грам моркви
200 грам цукру
Дві - три столові ложки сметани
70 грам вершкового масла
Щіпка солі
Приготування
Просіяти борошно. Нарізати в неї маргарин шматочками, розтерти в крихту, додати сметану, яйце, сіль і цукор, гашену соду і замісити тісто. Воно повинно вийти не дуже щільним. Покласти в каструлю, накрити рушником і дати постояти приблизно годину в теплому місці.
Приготувати начинку. моркву Відварити на пару, остудити, очистити і натерти на крупній тертці. У сковорідці розтопити вершкове масло, викласти моркву і тушкувати 5 - 10 хвилин. Покласти сіль і цукор, сметану, перемішати і тушкувати ще хвилин п'ять. Зняти з вогню і остудити.
З тіста розкачати пласт, товщиною в півсантиметра. Склянкою вирізати кружечки, покласти на них начинку і сформувати пиріжки. Деко змастити маслом або застелити папером для випічки, викласти пиріжки. Верх змастити яйцем, змішаним з рослинним маслом. Випікати пиріжки 15 - 20 хвилин при температурі 200 градусів.
|