Головна » Статті » Рецепти

Як спекти літні коржі?
Звичайно ж такі коржі можна пекти в будь-який час року, але з такою начинкою, як в цьому рецепті вони можуть пропонуватися тільки в літній час. Тому і назва у рецепта відповідне. Особливо доречний він на дачі, коли всі овочі свіжі, прямо з грядки.
Необхідні продукти для тесту

Склянку води
Одне яйце
Чайна ложка солі
Три склянки борошна
Для начинки

П'ять помідорів середнього розміру
П'ять середніх морквин
Кілька зубчиків часнику
200 грам сиру
Багато різної зелені - кріп, базилік, петрушка, кінза
Лимонний сік
Рослинне масло
Сіль і перець за смаком
Приготування

Воду трохи підігріти, додати сіль і яйце, розмішати. Всипати борошно, вимісити гладке тісто. Щоб краще відставало від рук, можна додати крапельку масла. Покласти тісто в миску і прибрати в холодильник на півгодини.

Охолоджене тісто дістати з холодильника, розділити на 8 - 10 частин. Кожну частину розкачати в тонкий корж, розміром приблизно з десертну тарілочку. Обсмажити на сковорідці в рослинному маслі. Готові коржі перекласти на серветку, щоб вбрався зайвий жир.

Приготувати начинку. Натерти на тертці помідори, видавити через прес два зубчики часнику, посипати сіллю і перцем. Перемішати. Морквину натерти на крупній тертці (або на тертці для корейської моркви, змішати з подрібненим часником, сіллю і перцем, заправити лимонним соком. Дрібно нарізати зелень в окрему тарілку. Натерти сир.

На охолоджений корж викласти дві столові ложки тертих помідор, розмазати по всій поверхні. Залишити хвилини на дві, щоб коржик просочилася томатом, посипати морквиною, сиром і зеленню. Можна скласти коржик навпіл або згорнути рулетом.
Просмотров: 530
Категория: Рецепти |
| Теги: натерти, тертці

Рекомендовані рецепти:

Солодкі профітролі
Пиріг-рулет з грибами
Брокколі з беконом і макарони-черепашками
Курячі ніжки з лимоном і маслинами
Порційна шарлотка
Курка з квасолею
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: