Головна » Статті » Рецепти

Як розморозити м'ясо?

Питання аж ніяк не пусте. Нюансів тут небагато, але їх потрібно запам'ятати і застосовувати, інакше шматок м'яса залишиться не більш ніж поживною їжею, яка втратила всякий смак. Його можна звичайно виправити спеціями, але навіщо все ускладнювати, коли є перевірені рекомендації.
Секрет правильної розморожування простий і вміщується в кількох словах - вона повинна бути повільною, повільніше ніж відтає м'ясо, тим менше воно втрачає м'ясного соку. Якщо правильно і швидко заморозити м'ясо в домашніх умовах практично неможливо, то розморозити м'ясо за всіма правилами цілком по силам. Не потрібно м'ясо відразу з морозилки викладати на стіл і тим більше намагатися розморозити його в холодній або гарячій воді. З морозильної камери холодильника м'ясо переміщається в сам холодильник, на ту полицю, де температура близька до нуля, але все-таки вище. При розморожуванні неминуче витече якусь кількість рідини, тому покладіть м'ясо на тарілку або блюдо, накрийте кришкою, щоб воно не обвітрилося, і залиште в спокої як мінімум на добу. Час розморожування залежить від величини шматка.
Не потрібно форсувати події. Будь-яке втручання в процес розморожування призведе до того, що великі кристали льоду будуть розривати волокна, витече м'ясний сік і м'ясо стане сухим, позбавленим смаку і втратить чимало поживних речовин. Це відноситься і до птаха, і до риби, правила розморожування для цих продуктів однакові. Плануйте заздалегідь, що і коли будете готувати, і намагайтеся не заморожувати м'ясо великими шматками. Такий нехитрий прийом позбавить вас від спокуси знову заморозити залишки продуктів, які не були використані для приготування страви. Повторне заморожування не тільки м'яса, але й інших продуктів неприпустима.

Просмотров: 720
Категория: Рецепти |
| Теги: розморожування, м'ясо

Рекомендовані рецепти:

Грибний "біфштекс"
Макові тістечка
"Крем-брюле" з сиру
Геркулесові смужки з сухофруктами
Вишневий штрудель з сиром
Омлет з щавлем і сиром
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: