Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати тефтелі по-грецьки?
В рецепті фаршу для тефтелькою вже вивірені пропорції, міняти їх не рекомендується. Для приготування соусу дуже важливо якомога дрібніше нарізати овочі або натерти їх на дрібній тертці.
Необхідні продукти

400 грам яловичого фаршу
100 грам сиру
Одна велика цибулина
Одне яйце
Дві - три зубчики часнику
Кілька скибочок білого батона
Одна - дві столові ложки молока
Чайна ложка готової гірчиці
Свіжа зелень
Сіль, перець, спеції
Рослинне масло для смаження
Борошно для панірування

Для соусу

дві цибулини, морквини, болгарських перцю і помідори
По столовій ложці цукру і крохмалю
Три столові ложки кетчупу
Дві столові ложки томату
Дві часточки часнику
Сіль і перець за смаком
Зелень
300 мл води або бульйону

Приготування

Хліб замочити в молоці, цибулю і часник дрібно порубати. Додати до фаршу, вбити яйце, покласти сир і гірчицю. Влити кілька ложок молока або вершків (можна покласти сметану), посолити і поперчити, посипати спеціями. Добре вимісити фарш.
Зробити невеликі тюфтельки, обваляти в борошні і обсмажити в маслі з двох сторін.
Для соусу дрібно нарізати цибулю, обсмажити в олії, додати натерту на дрібній тертці моркву, обсмажити разом з цибулею. Покласти нарізану дрібними кубиками перець, тушкувати до м'якості перцю. Додати дуже дрібно нарізані помідори, перемішати, злегка прожарити і покласти кетчуп, соус, всі спеції і приправи. Посолити, тушкувати дві - три хвилини. Крохмаль розвести в невеликій кількості холодної води, виливаємо в соус. Розмішуємо і заливаємо киплячим бульйоном або водою. Кладемо цукор, часник, зелень, тушкуємо під кришкою десять хвилин. Потім викладаємо тефтелі і тушкуємо все разом ще 15 хвилин. Подаємо з будь-яким гарніром.
Просмотров: 629
Категория: Рецепти |
| Теги: покласти, дрібно

Рекомендовані рецепти:

М'яке гарбузове печиво
Рибний паштет з овочами
Ватрушка "Ласун"
Рулет з мовою і сиром
Сирний торт з персиками
Мафіни з бананом і горіхами
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: