Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати сочевичний суп з грінками?
Блюдо турецької кухні. Краще всього подавати суп з запалі з жару, дуже гарячим, посипавши тертим сиром і додавши свіжого базиліка. Неодмінна умова - запашні до супу грінки.
Що знадобиться для приготування

Півтори склянки червоної сочевиці
Одна цибулина
Одна картоплина
Одна морквина
Літр м'ясного бульйону
Столова ложка томатної пасти
Червоний мелений перець (паприка солодка)
Базилік
Чорний мелений перець і сіль за смаком
Вершкове масло
Білий хліб для грінок
Тертий сир

Приготування

Сочевицю промити і замочити в теплій воді на годину - півтора.
Картоплю, моркву та цибулю нарізати кубиками, скласти в каструлю, в якій буде варитися суп. Туди ж викласти сочевицю. Літр бульйону розвести літром води, довести до кипіння і залити овочі з сочевицею. Знову довести до кипіння, і під кришкою на слабкому вогні варити суп одну годину.
Додати у готовий суп томатну пасту, дати покипіти ще пару хвилин і зняти з вогню. Трохи остудити, збити міксером або блендером, посолити за смаком.
У сковорідці розігріти вершкове масло, всипати дрібно нарізаний базилік, мелену солодку паприку, швидко обсмажити і вилити в суп. У тій же сковороді нагріти рослинне масло, обсмажити скибочки білого хліба. Подавати суп з грінками, посипавши тертим сиром і базиліком.
Просмотров: 596
Категория: Рецепти |
| Теги: сиром, суп

Рекомендовані рецепти:

Курка, запечена з травами
Пиріжки з капустою пісні
Часникові рулетики
Рецепт салату "Хрустке задоволення"
Італійські медові пончики
Пиріг-галета з журавлиною
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: