При ревізії в холодильнику виявляється пара ложок сиру, залишки молока, кефіру, сметани на дні баночки... Якщо до цих молочним залишкам додати жменю родзинок, борошна та яєць, то напевно вийде щось смачне. Сирні оладки наприклад.
Що знадобиться з продуктів
80 - 100 грам сиру
Дві столові ложки сметани
Чотири столові ложки молока
Два яйця
Чотири столові ложки цукру
Півтори склянки кефіру (кислого молока, кисляку)
Півтори склянки борошна
Дві чайних ложки розпушувача
Жменю родзинок
Приготування
Родзинки розпарити на водяній бані, обсушити. Відокремити жовтки від білків. Сир розтерти з жовтками і цукром, можна додати ванільний цукор. Додати сметану, кефір, молоко і вінчиком або міксером збити в однорідну масу. Просіяти борошно, змішати з розпушувачем і всипати в сирну суміш. Якщо тісто вийшло дуже густе, додати трохи кефіру або молока. Покласти родзинки, розмішати. Збити білки з дрібкою солі в густу піну і обережно вмішати в тісто.
У сковорідці розігріти олію, столовою ложкою викладати тісто і на невеликому вогні смажити оладки. Можна тісто розділити на дві частини. Одну залишити для оладок, а в другу додати ще трохи борошна і приготувати сирні маффіни. Тільки не забудьте змастити формочки маслом, щоб готові маффіни легко виймалися. Випікати маффіни потрібно при температурі 180 градусів приблизно 30 хвилин.
|