Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати шашлички з сьомги?
Шашликом в наш час нікого не здивуєш, але спробувати все ж можна. Міні - шашлички на дерев'яних шпажках подаються як гаряча закуска і готуються вдома, на грилі. Звичайно, сьомга - поза конкуренцією, але через відсутність дорогої риби можна вибрати будь-яке філе.
Необхідні продукти

Філе морської риби - кілограм
Дві чайних ложки кунжуту
Дві столові ложки коньяку (не обов'язково)
Три столових ложки рослинного масла
Чотири - п'ять столових ложок соєвого соусу
Дві столові ложки бальзамічного оцту
Дрібні цибулинки
Дрібні помідори
Лимонний сік
Приготування

Шпажки замочити у воді. Рибне філе покласти в морозилку, щоб воно злегка схопилося, так його буде легше різати. Цибулю і помідори нарізати тонкими кільцями. Філе нарізати квадратиками 4х4 см, облити рибу коньяком, змішати з маслом, кунжутом, оцтом і соєвим соусом, залишити маринуватися на півгодини.

Нанизати шматочки риби на шпажки, чергуючи з помідорками і цибулею. Смажити по 7 - 8 хвилин з кожного боку. Риба готується швидко, якщо її перетримати, вона стане сухуватою. Гарячі шашлички полити лимонним соком і подавати до столу.

Можна готувати цю страву на сковорідці з додаванням невеликої кількості рослинного масла. І зовсім простий варіант, не такий ефектний, але дуже смачний - просто запекти все в духовці при високій температурі, щоб рибка не встигла підсушитися.
Просмотров: 1068
Категория: Рецепти |
| Теги: філе, Риби

Рекомендовані рецепти:

Фісташковий пиріг
Шоколадне печиво
Брокколі з беконом і макарони-черепашками
Сирні кексики
Кекси з чорницею і брусницею
Сочні з сиром
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: