Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати рис з гарбузом?
Рис з гарбузом зазвичай роблять як солодке блюдо, додаючи сухофрукти, прянощі, цукор або мед. У цьому рецепті рис з гарбузом буде гарніром до м'яса, риби або птиці, але можна зробити і як самостійне блюдо.
Що знадобиться для приготування

Склянку рису
Одна велика цибулина
Один солодкий болгарський перець
Одна помидорка
300 грам очищеного гарбуза
600 мл бульйону чи води
30 грам вершкового масла
Спеції і сіль за смаком
Трохи тертого сиру (за бажанням)
Свіжа зелень

Приготування

Цибулю дрібно нарізати, перець і помідорки нарізати невеликими кубиками. В сковорідці розтопити вершкове масло (можна готувати на рослинній), обсмажувати овочі хвилин п'ять. Гарбуз нарізати кубиками і теж додати до овочів. Хвилини через дві покласти промитий рис, можна влити трохи сухого білого вина (якщо є).
Порціями додавати воду або рис, але так, щоб рідина тільки покривала рис та овочі. Посолити і додати спеції. Коли рідина вбереться, знову долити і так готувати поки не буде додана вся рідина. Потім рис накрити кришкою і на мінімальному вогні довести до готовності. Перед подачею посипати тертим сиром і зеленню. Приємного апетиту!
Просмотров: 555
Категория: Рецепти |
| Теги: рис, рідина

Рекомендовані рецепти:

Десерт "Карамельний"
Теплий салат з копченої скумбрії і молодої картоплі
Шоколадна баба (рецепт)
Райдужні меренги
Пісочний пиріг
Парові булочки
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: