Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати пиріг з картоплею і шпротами?
Пропоную ще один рецепт в скарбничку пирогів-перевертнів. На цей раз начинкою буде картоплю, смажену цибулю і шпроти.
Що знадобиться для приготування тіста

Склянку кефіру
Склянку борошна
Три яйця
Три столові ложки майонезу
Чайна ложка солі
Половина чайної ложки соди (погасити оцтом)
Половина чайної ложки цукру

Для начинки

Одна велика цибулина
Три середніх картоплини
Баночка шпротів
Рослинна олія
Сіль за смаком

Приготування

Начинка. Дрібно ріжемо цибулю і обсмажуємо її на рослинній олії. Картоплю чистимо, нарізаємо тоненькими кружальцями. Шпроти очищаємо від кісточок (не обов'язково, можна просто розім'яти виделкою), розминаємо і змішуємо з цибулею.
Тісто. Збиваємо яйця з цукром і сіллю, вливаємо кефір, гашену соду, додаємо майонез. Все ретельно перемішуємо, всипаємо борошно. Вимішуємо однорідне тісто.

На дно сковорідки або форми з бортами (денце змастити маслом) викладаємо кружечки картоплі, підсолюємо. Зверху розподіляємо шпроти з цибулею і заливаємо начинку тістом. Ставимо пиріг в розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо 40 - 50 хвилин. Готового пирога даємо кілька хвилин постояти, накриваємо тарілкою і перевертаємо.
Просмотров: 599
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 2 | Теги: шпроти, картоплю

Рекомендовані рецепти:

Готуємо чапаті
Коктейльне печиво
Пиріг з горіхами
Samosa - індійські пиріжки
Млинці заварні на молоці
Трюфелі з апельсинових скоринок
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: