Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати морквяний пиріг на рослинному маслі?
Простий, але красивий і смачний морквяний пиріг, а швидше кекс. Пористий, повітряний і нескладний у приготуванні.
Необхідні продукти
Дві середні морквини (по вазі 250 грам)
Чотири яйця
Два білка
400 грам борошна
125 мл рослинного масла
120 грам цукру
Пакетик розпушувача
Щіпка солі
Дві столові ложки цукрової пудри для верху
Цукрові або марципанові морквини для прикраси (не обов'язково)
Приготування

Моркву треба очистити і натерти на дрібній тертці. Збити яйця з цукром в пишну масу і додати просіяне борошно, розпушувач, влити олію і все як слід перемішати. В кінці вимішування додати терту моркву. Тісто потрібно буде ще раз добре вимішати щоб морквина рівномірно розподілилася по всьому об'єму.

Яєчні білки з дрібкою солі збити в щільну піну і акуратно вмішати в тісто.
Форму для випічки (діаметр 26 см) змастити маслом, посипати борошном або присипати панірувальними сухарями. Викласти тісто, розрівняти і поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати 35 - 45 хвилин в залежності від щільності тіста і особливостей духовки. Готовий пиріг перевірте дерев'яної шпажкою - якщо виходить суха і без прилиплих грудочок тесту - пиріг можна діставати. Дайте йому охолонути, посипте цукровою пудрою і прикрасьте за бажанням.
Просмотров: 586
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, пиріг

Рекомендовані рецепти:

Відкриті булочки з персиком
Печиво з волоськими горішками
Бразильський сирний хліб
Закусочний торт "Полянка"
Шашлик на маївку з свинини
Розсипчастий пиріг з курагою
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: