Як готувати сирні маффіни з апельсином і родзинками?
Ці маффіни готуються з цедрою апельсина і з додаванням у тісто бренді. Виходить смачно і ароматно. Під час випікання бренді випаровується, тому дітям такий десерт теж можна їсти. Знадобиться: борошна дві склянки і двісті грамів сиру, сто грамів масла і два яйця, цедра з цілого апельсина, дві ложки бренді, сто мл молока, дві ч. ложки розпушувача і три чверті склянки цукру.
Як готувати мафіни. Сир у блендері подрібнюємо, всі наступні процедури з тестом робимо вже поза блендера, замішуємо тісто руками. Додаємо яйця до сиру, розпушувач, масло і ретельно розтираємо, потім додаємо цукор і бренді і в саму останню чергу всипаємо борошно (і всі інші інгредієнти). Тісто буде дуже густе, так і повинно бути, не лякайтеся.
Формочки для маффінів (стандартні) рясно змащуємо маслом і викладаємо тісто (не на всю висоту). Потім відправляємо формочки в духову шафу, температуру витримуємо в + 180, час випічки близько години. У розрізі мафіни виходять щільними. Родзинки в тісто додаємо за бажанням, чесно сказати, і без родзинок ці кекси дуже гарні на смак. Приємного!