Для приготування печінкового паштету підійде куряча або ж яловича печінка. У варіанті з курячою печінкою, паштет виходить більш солодким та ніжним смаком. Ось рецепт приготування. Що знадобиться з продуктів: грам чотириста - п'ятсот печінки курячої (тільки свіжою, ідеальної якості), масла вершкового сто п'ятдесят грам, одна велика (дві дрібні) морквина, одна велика ріпчаста цибулина, сіль і перець, рослинна олія.
Як готувати: печінка слід промити та нарізати, обсмажуємо її до цілковитої готовності на сковорідці в рослинному маслі. До речі, масла не багато підливаємо, щоб тільки не пригоріла печінка. Готову обсмажену печінку викладаємо в ємність для подальшого подрібнення. Обсмажуємо дрібно нарізану моркву і нарізану цибулю (смажимо їх разом, але окремо від печінки). Перекладаємо цибулю з морквою (вже обсмажені) до печінки і подрібнюємо, додаючи для смаку сіль, перець, так само додаємо вершкове масло шматочками (розтоплювати не треба). Готовий паштет для застигання відправляємо в холодильник.