Головна » Статті » Рецепти

Як готувати паштет в тесті?

Паштет - це одночасно і ситна, і дієтичне блюдо, а приготування його в тесті - це красивий і зручний варіант подачі до столу. Важлива властивість паштету в тесті - це блюдо смачно і в гарячому і в холодному вигляді.
Готуємо тісто:
Змішуємо 1 ч.л. розпушувача, 1 ч.л. солі і 1 склянку попередньо просіяного борошна. В іншій ємності змішуємо: чверть склянки гарячої води, чверть склянки розм'якшеного вершкового масла і 1 ч.л. лимонного соку, добре вимішуємо і акуратно вводимо збитий яєчний жовток. Тепер змішуємо борошняну суміш і масляну, додаємо в неї чверть склянки попередньо розм'якшеного і порубаного ножем жиру для смаження, наприклад, маргарину. Кладемо в прохолодне місце для охолодження, після чого його можна використовувати в рецепті.


Інгредієнти для паштету:

120 г дрібно нарізаних грибів
1 склянка натертого сиру чеддер
500 г ковбасного фаршу
500 р пісної телятини /пропущеної через м'ясорубку/
500 р пісної свинини /пропущеної через м'ясорубку/
4 яйця
1 поросяти, ягняти зубок часнику
2 ст. л. вершкового масла
1 нарізана цибулина
1 ст. л. солі
по 1/2 ч.л перцю, чебрецю і майорану
4 бланшовані моркви, нарізані на невеликі смужки

Приготування:

1. Змішайте тісто для паштету з 1/2 склянки (250 мл) сиру. Додайте одне яйце і перемішайте до отримання однорідної маси.

2. Викладіть дно форми для випічки фольгою. Потім злегка змастіть її жиром. 2/3 тіста розкачайте і викладіть їм форму так, щоб краї тіста піднімалися з боків. Охолодіть.

3. Розтопіть вершкове масло і обсмажте цибулю, гриби і часник. Перекладіть у велику миску. Додайте туди телятину, свинину, ковбасний фарш і спеції. Як слід перемішайте.

4. Збийте 3 яйця і збережіть 1/4 частина яєчної суміші. Решта яйця додайте в м'ясну суміш. Викладіть половину начинки у форму. Потім покладіть моркву, а зверху покладіть решту м'ясну начинку. Посипте сиром, що залишився.

5. Розкачайте тісто. Укладіть його на начинку і міцно защипайте краю. Зверху прикрасьте рештою тестом. Змастіть залишками збитих яєць. Поставте в розігріту до 180°С духовку на дві години або до утворення золотисто-коричневої скоринки. Вийміть з форми і зніміть фольгу.

Приємного апетиту!

Просмотров: 482
Категория: Рецепти |
| Теги: паштету, змішуємо

Рекомендовані рецепти:

Перемячи з м'ясом
Коржики на кефірі "від бабусі"
Сирні вафлі
Пиріг "Зебра"
Десерт "Халвинка"
Омлет з щавлем і сиром
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: