Головна » Статті » Рецепти

Як готується думляма?
Думляма - це страва узбецької кухні, чимось схоже на овочеве рагу з м'ясом. Звичайно, це не класичний рецепт, він адаптований під наші продукти, і швидше це російська версія думлямы.
Що знадобиться для приготування
Два стегенця або чотири курячих стегенця
Чотири баклажана
Приблизно кілограм білокачанної капусти
Чотири солодких болгарських перцю
Дві великі цибулини
Вісім великих картоплин
Помідори
Половина склянки рослинного масла
Сіль, спеції, перець, свіжа зелень - все за смаком
Приготування

Помідорів нам знадобиться стільки, щоб вони закривали в казані поверхню овочів. Всі овочі (і капусту в тому числі) ріжемо кубиками - що крупніше, що дрібніше. На дно казана наливаємо масло, прожарюємо його і обсмажуємо нарізане шматочками куряче м'ясо. Потім додаємо цибулю. На куряче м'ясо з цибулею викладаємо шарами морква, картопля, баклажани, перець, капусту. Верхній шар - нарізані часточками помідори, вони повинні повністю закрити інші овочі. Посолити і поперчити за смаком, можна додати улюблені спеції. Влити трохи води або м'ясного бульйону, накрити кришкою і поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Тушкувати півтори години. У процесі приготування не перемішувати, готове блюдо теж перемішувати не треба. У тарілки накладайте захоплюючи всі шари і потім посипте нарізаною зеленню.
Просмотров: 535
Категория: Рецепти |
| Теги: це, ЩО

Рекомендовані рецепти:

Кекс на згущеному молоці
Імбирне печиво
Рис з імбиром
Спагетті з шинкою і томатним соусом
Пиріг "Ягідне хмарина"
Прісне тісто листкове
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: