Головна » Статті » Рецепти

Гаспачо
Гаспачо в перекладі з іспанської мови звучить як суміш, мішанина; це традиційний іспанський холодний суп з подрібнених або перемелених свіжих овочів і черствого хліба, який заправляють часником і оливковою олією. Однією з особливостей гаспачо є те, що для його приготування потрібно використовувати саме черствий хліб, який робить це блюдо ще й корисним для організму.
Список необхідних для приготування страви продуктів (рецепт розрахований на шість порцій): шість-сім великих і стиглих свіжих помідорів, два свіжих огірка, один великий солодкий перець, одна середнього розміру ріпчаста цибулина, три-чотири зубчики часнику, один гострий перчик, три-чотири скибочки черствого білого хліба, 100 мл оливкової олії, 40 мл білого винного оцту, одна столова ложка вустерського соусу, один літр води або томатного соку, перець і сіль.
Черствий хліб треба очистити від кірки і замочити на кілька хвилин, а потім віджати. Помідори та перці необхідно вимити і очистити від шкірки і насіння. Огірок слід помити і почистити, ріпчасту цибулину теж почистити. Потім всі овочі нарізати невеликими кубиками. Часник і гострий перець також подрібнити. Всі підготовлені інгредієнти з'єднати, додати трохи води або томатного соку і подрібнити за допомогою блендера або ж ретельно перемішати. Додати оцет і оливкове масло, посолити і поперчити, а потім розвести залишками томатного соку або води до бажаної консистенції. Поставити суп на два-три години в холодильник.
Подавати гаспачо з сухариками і нарізаними овочами.
Просмотров: 512
Категория: Рецепти |
| Теги: Гаспачо, соку

Рекомендовані рецепти:

Тефтелі з овочами в італійському стилі
Шоколадно-кавовий пиріг з чорносливом
Трюфелі з апельсинових скоринок
Кекс з лимоном і маком
Мафіни з мигдалем і цукатами
Шашлички з індички з беконом
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: