Головна » Статті » Рецепти

Empanada
Empanada це блюдо з Іспанії, своєрідні листкові пиріжки з різною начинкою, як гострої, так і солодкою. Класична empanada готуватися з начинкою з курки.
Список потрібних продуктів: для тіста - півтори склянки борошна, пакетик розпушувача, по 60 грамів вершкового масла та сала, нарізаного кубиками і потім охолодженого, одна їдальня ложка лимонного соку, 90 мл холодної води, одне яйце; для начинки - одне філе курки, один болгарський перець, дві ложки пасти чилі, 150 грамів печериць, одна червона цибулина, 100 г консервованої кукурудзи, кінза, дві столові ложки рослинної олії.
Просіяти борошно потрібно в підходящу миску, вмішати в неї масло і сало, потім потроху помішуючи влити лимонний сік і воду. Тісто викласти на присипану борошном поверхню і розкачати в прямокутник товщиною 2,5 сантиметра, після цього тісто поздовжньо скласти в три рази і скріпити за допомогою качалки, покласти отриманий прямокутник в поліетиленовий пакет і поставити в морозилку на годину.
Необхідно дрібно порізати цибулю, печериці нарізати тонкими скибочками, болгарський перець нарізати шматочками, філе курки порізати на дрібні шматочки, кукурудзу - на тонкі кружечки. Потім все це обсмажити на добре розігрітому на сковороді олії і додати до ним пасту чилі, після чого ретельно перемішати.
Дістати тісто з морозилки і розкачати до товщини 3 мм, вирізати з нього вісім гуртків діаметром 15 сантиметрів. На частину кожного кружка покласти по одній чайній ложки обсмаженого начинки. Краї тіста змочити холодною водою, скласти гуртки вдвічі і закріпити краю, потім змастити їх збитими яйцем. Викласти на деко, застелене пергаментом і випікати близько 15 хвилин в духовці при температурі 200 градусів.
Подавати эмпанаду можна як гарячою, так і холодною.
Просмотров: 636
Категория: Рецепти |
| Теги: курки, тісто

Рекомендовані рецепти:

Шоколадний пиріг з сирними кульками
Шоколадне печиво
Мексиканський шоколадний пиріг
Буженина в тесті
Вівсяне печиво з горіхами і сухофруктами
Салат "Цезар" (рецепт)
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: