Головна » Статті » Рецепти

Dresdner Stolle Штолень
Чудовий різдвяний кекс. Я, правда, печу його на Новий рік. Є кекс краще не раніше, ніж через тиждень після випічки, а зберігати такий кекс можна і до весни. Увага! Із зазначеної кількості продуктів виходить два ВЕЛИЧЕЗНИХ штолень. Краще робити половину порції.
Список продуктів:
півтора кілограма борошна;
триста грамів цукру;
півкіло масла;
сімсот п'ятдесят грамів родзинок;
п'ятсот грамів солодкого мигдалю і якщо є, п'ять штучок горького;
п'ятдесят - сто грамів апельсинових цукатів;
п'ятдесят - сто грамів лимонних цукатів;
цедра і сік одного лимончика;
ванільний цукор і кориця за смаком;
3/8 літра молока,
одна чайн. ложка солі;
сто двадцять грамів дріжджів;
ром (я зазвичай беру коньяк);
пачка вершкового масла і велику кількість цукрової пудри для посипання;

Ввечері замочуємо родзинки в коньяку, а інші продукти дістаємо з холодильника і зберігати до ранку при кімнатній температурі.

Вранці злегка підігрітого молока, 800 г борошна, невеликої кількості цукру і дріжджів замішуємо опару і залишаємо підходити.

Крупно рубаємо мигдаль. Рубаний мигдаль, родзинки, цукати, лимонний сік і цедру лимона, цукор, корицю, сіль вмішуємо в тесто.Добавляем ще борошна. Точна кількість борошна вказати складно, борошно буває різна. Тісто виходить щільним, важким, як для пасок. Щоб гарненько вимісити його доведеться докласти чимало зусиль.
Залишаємо тісто підходити на 3,5 години. За цей час тісто пару раз опускаємо.
Духовку розігріваємо до 220 гр. Велике деко викладаємо подвійним шаром фольги.
З тіста формуємо два великих овальних батона. Гострим ножем робимо надріз по всій довжині кожного батона, але не зовсім посередині, а трохи збоку. Залишаємо батони підходити на 20 хв. Духовку розігріваємо до 220 гр.

В розігріту духовку ставимо внизу порожній лист, а деко з шотоленами посередині. Через 15 хв. зменшуємо температуру до 170 гр. і печемо кекси ще 35 хв.
Остуджуємо штолены, розтоплюємо пачку масла, змащуємо кекси, буквально втираючи в них розтоплене масло. Посипаємо штолены зверху невеликим кол-вом ванільного цукру, а потім покриваємо товстим шаром цукрової пудри. Загортаємо кекси в фольгу, пакуємо в поліетиленовий мішок і зберігаємо в щільно закритій великій каструлі.
Просмотров: 488
Категория: Рецепти |
| Теги: борошна, п'ятдесят

Рекомендовані рецепти:

Бутерброди з сирним салатом
Тортик "На графських руїнах"
Курчата, приготовані у виноградному соку
Бутерброди з ананасом та сиром
Пісна галета з яблуками з заварного тіста
Кругла хала
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: