Це просто чудовий рецептик гарніру з брюссельської капусти, яка є вкрай корисним продуктом, а особливо взимку - в ній великий вміст вітаміну С. Готувати таке блюдо дуже просто.
Для приготування чотирьох порцій запеченої брюссельської капусти вам потрібно: половина кілограма самої свіжої брюссельської капусти, 200 мл сметани, 100 грамів твердого сиру, три-чотири столові ложки сухарів для панірування, невелику кількість рослинної олії, сіль.
брюссельську капусту необхідно гарненько промити, всі великі качанчики розрізати навпіл. Потім капусту протягом 10 хвилин потрібно відварити в трохи підсоленій воді. Сир, попередньо натертий на крупній тертці, змішати зі сметаною. Жароустойчивую форму слід злегка змастити рослинним маслом і після цього викласти в неї рівним шаром відварену брюссельську капусту, а зверху на неї - сметанно-сирну масу і рівномірно посипати панірувальними сухарями. Запікати в гарячій духовці протягом 15 хвилин. Подають дане блюдо гарячим.