Головна » Статті » Рецепти

Салат з баклажанів з морквою
Рекомендую приготувати такий салатик! Він гарний у всіх видах - і теплим, і холодним, і як закуска, і як гарнір. І просто з хлібцем теж іде на «ура». Морквини не шкодуйте - вона в салатик дуже до речі.

Нам потрібні такі продукти:
Баклажани
Морквина
Рослинна олія
Сіль
Сметана

Пропорції приблизні - на три середніх баклажана одна велика морквина. Сметану за смаком додайте.
Баклажани чистити від шкірки не потрібно. Нарізаємо їх кубиками, кладуть у друшляк, посипаємо крупною сіллю, перемішуємо і даємо постояти з півгодини. Потім промиваємо під проточною водою і трохи віджимаємо.
Казанчике розігріваємо рослинну олію, кидаємо туди баклажани. Тушкуємо під кришкою на невеликому вогні до м'якості. Масла багато не заливайте, щоб салат не вийшов жирним. Коли баклажани стануть м'якими (почнуть розвалюватися), додайте натерту на крупній тертці моркву. Перемішайте і тримайте на вогні ще хвилин п'ять. Морква не повинна стати м'якою, вона повинна залишатися тверденькой. Посоліть, заправте сметаною, прогрійте і зніміть з вогню.
Цей салатик мене часто взимку виручає. Підготовлені баклажани (промиті й віджаті) можна заморозити і потім готувати за рецептом по мірі необхідності. Смак нічим не відрізняється від свіжих баклажанів.
Просмотров: 518
Категория: Рецепти |
| Теги: баклажани, Салатик

Рекомендовані рецепти:

Пишний м'ятний бісквіт
Цибулевий джем
Яблучні козинаки
Розсипчастий пиріг з курагою
Ажурні млинці
Чанахи: рагу по-грузинськи
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: