Головна » Статті » Рецепти

Картопля в духовці "кораблики"
Запечний цілком картопля, прямо в шкірці, як відомо, дуже корисне блюдо.Я теж готую його регулярно в духовці, і є багато способів урізноманітнити й прикрасити печену картоплю.
Вибрати приблизно однакового розміру бульби, ретельно їх вимити зовні. Я використовую для цього металеву мочалку.
Тепер розрізаю вздовж на половинки і роблю на кожній ножем насічки перехрещені, тільки не дуже глибокі.
Посипаю сіллю і перцем і злегка втираю в картоплю. Потім обережно поверхню зверху поливаю з ложечки будь-яким рослинним маслом.
Щоб зробити "кораблики", виготовляємо "вітрила" з тонко нарізаного бекону або сала.
Скибочку протикаємо зубочисткою в двох місцях і зміцнюємо в картопляному підставі.
Відправляємо наші вироби в духовку хвилин на 30, перевіряємо готовність, протикаючи картоплю виделкою.
Треба регулювати так нагрів, щоб не занадто сильно підгоріли наші вітрильники або встановити бекон, коли картопля вже буде готовий на половину.

Просмотров: 810
Категория: Рецепти |
| Теги: картопля, картоплю

Рекомендовані рецепти:

Апельсиновий пиріг з оливковою олією
Пиріг з куркою, рікотою та шпинатом
Пісні рогалики
Пиріг "Зебра"
Спагетті з шинкою і томатним соусом
Пиріг-галета з журавлиною
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: