Головна » Статті » Рецепти |
Картопля в духовці "кораблики"
Запечний цілком картопля, прямо в шкірці, як відомо, дуже корисне блюдо.Я теж готую його регулярно в духовці, і є багато способів урізноманітнити й прикрасити печену картоплю. Вибрати приблизно однакового розміру бульби, ретельно їх вимити зовні. Я використовую для цього металеву мочалку. Тепер розрізаю вздовж на половинки і роблю на кожній ножем насічки перехрещені, тільки не дуже глибокі. Посипаю сіллю і перцем і злегка втираю в картоплю. Потім обережно поверхню зверху поливаю з ложечки будь-яким рослинним маслом. Щоб зробити "кораблики", виготовляємо "вітрила" з тонко нарізаного бекону або сала. Скибочку протикаємо зубочисткою в двох місцях і зміцнюємо в картопляному підставі. Відправляємо наші вироби в духовку хвилин на 30, перевіряємо готовність, протикаючи картоплю виделкою. Треба регулювати так нагрів, щоб не занадто сильно підгоріли наші вітрильники або встановити бекон, коли картопля вже буде готовий на половину. | |
Просмотров: 810 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |