Бананове морозиво (пісне): банани 5-6 шт, цукрова пудра (можна замінити медом) 1-2 столових ложки (за смаком), сік лимона 1 столова ложка. Банани очистити, нарізати кружальцями, скласти в контейнер і заморозити (близько 4-6 годин). Заморожені банани перекласти в блендер. Додати цукрову пудру і сік лимона. Збити в блендері до однорідної консистенції. Порада: Спочатку бананова маса буде крупчастою, неоднорідної, але при подальшому збиванні вийде однорідне гладке бананове пюре. Перекласти збиту масу в пластиковий контейнер і прибрати в морозилку на 3-4 години. Щоб морозиво вийшло більш однорідної консистенції і без кристаликів льоду, його можна протягом перших двох годин заморозки, двічі збити міксером або зануреним блендером.
|