Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати желе з агрусу, м'яти і шавлії за старовинним рецептом?
Незвичайне желе з агрусу.
Для приготування, приблизно, півтора кілограмів желе нам буде потрібно:
кілограм стиглих ягід аґрусу, розрізані на половинки;
чотири листочки м'яти (порубати) + шість мелкопорезанных молодих утеч м'яти;
пара чайних ложок дрібно порубаного шавлії;
Один лимон і цукор;

З лимона виживаємо сік. Кладемо почищений і порізаний навпіл аґрус в каструлю, заливаємо водою, приправляємо соком лимона.Когда суміш закипить, зменшуємо вогонь і варимо двадцять хвилин. Сито накриваємо тонкою тканиною, типу мусліну, виливаємо агрус і залишаємо стікати на ніч.
Вимірюємо обсяг отриманого соку, виливаємо в каструлю і додаємо на кожні 600 мілілітрів соку 500 грамів цукру. Кип'ятимо на сильному вогні п'ять хв. Прибираємо желе з вогню, кладемо пагони м'яти, настоюють 10 хв. і проціджують крізь сито.

Мелкопорезанный шавлія і м'яту, кладемо на 5 хв в окріп, щоб розкрився аромат, виймаємо, сушимо і додаємо в желе. Розливаємо желе у банки і зберігати в холодному місці.

Приємного апетиту!
Просмотров: 608
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 1 | Теги: желе, м'яти

Рекомендовані рецепти:

Простий рецепт домашнього морозива
Мафіни з шоколадом
Мафіни з мигдалем і цукатами
Парові булочки
Слойки з яблуками
Горіхово-яблучний кекс
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: